Brunost i høgsete

I år er det brunostens år på Dyrsku’n. På Sterke Nils-tunet blir det ysting på gamlemåten, spanande matrettar med brunost, og forteljingar om den særegne norske matskatten.

07.09.2023

Brunost på Sterke Nils-tunet

Demonstrasjonar og smaking: Mjølking, separering, ysting, kinning, koking av brunost og smak av primsleik i Fjoset og Ystebua på Sterke Nils-tunet

Utstilling av ulike brunostar med smaksprøver i Tradisjonsost-bua på Sterke Nils-tunet

Kåring av publikums brunostfavoritt

Ostequiz

Kulinariske småmenyar med brunost i Tradisjonsost-bua

Fotoutstilling om brunostens historie ved Hovudporten/Matkvartalet

Minikurs i brunost

Ein del av guida turar

Salg av brunostprodukter (også i lokalmatteltet)

Brunosten – vår nasjonale matskatt Foredrag ved Annechen Bahr Bugge frå Food Lessons og Barbro Stordalen frå Stordalen Gardsbruk med smaking av brunostmeny frå Bondelagskokken og visning av digital fotofilm og brunost (Sterke Nils-tunet – Høyløa)

Fredag kl 11:00 og 17:00

Laurdag kl 11:00 og 18:00

Sundag kl 11:00 og 16:00

Foto: Andrea Dijkstra