Dyrsku'n 8.-10. september 2023

Klikk her for å kjøpe billetter

Delfinalistane er klare

Mange nye produsentar og spennande produkt er vidare til delfinalane i Det Norske Måltid 2017.

30.08.2017

Foto: Kristin Austigard | Dommere 1. juryering 2017 i Stavanger. Fra venstre: Anita Løyning, Jørn Lie, Mette Haugvaldstad, Frode Selvaag, Guro H. Rognså og Anja Moen Hareim.

Dommarane jobba i tre dagar for å finne delfinalistane, og alle landets fylker er representert.

Nær 220 produkt meldte seg på – det er ny rekord. Vi blir òg veldig glade når vi ser nye og ukjente produsentar og produkt på våre lister. Det betyr at vi når ut og at folk fangar opp kor prestisjefylt det er å delta i Det Norske Måltid, seier prosjektleiarane Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Hordaland har flest delfinalistar dette året (23), men bak dei brettar heile landet seg ut, alle landets fylke har produkt som markerer seg og går til delfinale.
Bak Hordaland kjem Rogaland (22), Trøndelag (15), Agder-fylka (12), Sogn og Fjordane (10), Møre og Romsdal har (10) og de nordlegaste fylka med (9). Det betyr at det er eit tyngdepunkt på Vestlandet, sjølv om det er små marginar mellom landsdelane.
Akkurat i år, når vi markerer 10 år med Det Norske Måltid, er det spesielt fint å merke seg at det er stor og brei produksjon av kvalitetsprodukt over heile landet. Stoltheten over norske råvarer og matkultur er aukande og vi ser at folk har blive veldig mykje flinkare til å etterspørje kvalitetsprodukt frå sin region, seier Austigard og Skretting.

No gjer dei seg klare til å bruke september på 6 delfinalar, der finalistane til Det Norske Måltid 2017 skal kårast. Delfinalen for Årets det grønne, foredla og Årets Bakst finn stad på Dyrsku’n 8. september.

Dommarane som kjem til Seljord er:

Geir Skeie (Bocuse d’Or 2009, Brygga 11), Nils-Henning Nesje (Bondelagskokk 2017), Gunnar Bakke (Baker- og Konditorbransjens Landsforening), Anita Løyning (Oldermann NKL Rogaland) og Britt Elisabeth Fossdal (Designkokken).

Finalistane i Seljord er:

Årets det grønne – foredlet: Balholm Margaret – sprudlande eple og rabarbra, Balholm AS – Sogn og Fjordane
Årets det grønne – foredlet: Eplemos (syltetøy), Dyre Gård i Rygge – Østfold
Årets det grønne – foredlet: Vista Bella 0,375 l, Epleblomsten AS – Telemark
Årets det grønne – foredlet: Sommereple Geneva Early, Epleblomsten AS – Telemark
Årets det grønne – foredlet: Musserande Eplemost av – eple Karin Schneider, Grønvik Gard – Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Cavalier, Grønvik Gard – Rogaland
Årets det grønne – foredlet: Hardanger Gutane – Discovery Eplemost, Hardanger Eple AS – Hordaland
Årets det grønne – foredlet: Hardanger Gutane – Aroma Eplemost, Hardanger Eple AS – Hordaland
Årets det grønne – foredlet: Hyllest Hylleblomstsirup, Hyllest – Telemark
Årets det grønne – foredlet: Hylleblomstdrikk, Hyllest – Telemark
Årets det grønne – foredlet: Bringebærsaft, Påldtun frukt og bær – Sogn og Fjordane
Årets det grønne – foredlet: Solbærdrikk (drikkeklar), Røyse Frukt- og bærpresseri AS – Buskerud
Årets det grønne – foredlet: Bringebærdrøm, Vintlands Bringebær – Vest Agder
Årets det grønne – foredlet: Kaldpresset Bringebærsaft, Vintlands Bringebær – Vest Agder

Årets bakst: Grovt Flatbrød m/rista sesamfrø og flaksalt, Anita Øvregård – Rogaland
Årets bakst: Duga Byggkorn Flak, Duga Byggkorn (Stangeland Mølle) – Østfold
Årets bakst: MIMI Gluten fritt flatbrød fra Beiarn, Gla`Bakeren AS – Nordland
Årets bakst: Konfektlefse, Godt og Hjemmelaget AS – Vestfold
Årets bakst: Mandelroser, Grini hjemmebakeri as – Oslo
Årets bakst: Håndkjevla Rummebrød, Hemsedal Flatbrødbakeri AS – Buskerud
Årets bakst: Rugkjeks med timian, Hesnes Kjøkken AS – Aust Agder
Årets bakst: Telemarkskling, Klingeling – Telemark
Årets bakst: Håndbakt Økologisk Granola med Urkorn, Lykkemat AS – Sør-Trøndelag
Årets bakst: Ølsprøtt, Melhus bakeri – Sør-Trøndelag
Årets bakst: Skjenning, Røra Bakeri as – Nord-Trøndelag
Årets bakst: Røros Flatbrød med Ramsløk, Rørosbaker´n AS – Sør-Trøndelag
Årets bakst: Røros Flatbrød med Tyttebær, Rørosbaker´n AS – Sør-Trøndelag
Årets bakst: Sirupstynnkake etter bestemors oppskrift fra Rendalen, Sirupstynnkakebakeriet Biteti AS – Hedmark
Årets bakst: Fjæreknekkis, Umare – Møre og Romsdal