Norges Husflidslag

Norges Husflidslag
Norges husflidslag er vår samarbeidspartnar innan husflid og håndverk. Bli bedre kjend med organisasjonen her!

Skrevet av Norges Husflidslag

Norges Husflidslag er en kultur- og interesseorganisasjon som er den ledende aktøren innen kulturvern, handlingsbåren kunnskap og næringshusflid. Vi ble stiftet i 1910 og har 24 000 medlemmer over hele landet. 

Våre medlemmer er fordelt på gruppene lokallag, husflidsbutikker og husflidshåndverker. Hovedkontoret ligger i Oslo og organisasjonene har 28 ansatte, hvorav 18 har sin daglige arbeidsplass ute i fylkene.   

Vi har kurs i bunadstilvirkning, smiing, veving, tredreiing og mye mer, og de fleste av kursene skjer i regi av våre lokallag. Disse har til sammen 60 000 studietimer i husflid årlig, organisert gjennom Studieforbundet kultur og tradisjon. 

Vår satsing på barn og unge, Ung husflid, finnes i et stadig økende antall, og per i dag har 126 lokallag dette tilbudet. Ung husflid har sin egen nettside,unghusflid.no. Tidsskriftet Norsk Husflid utgis av Norges Husflidslag 5 ganger i året, og er et ledende kulturtidsskrift og fagblad om husflid og håndverk. Norges Husflidslag er støttet av Norsk Kulturråd.

Les mer på www.husflid.no