årets matprodukt på Dyrsku'n

lørdag 10. september 2016

Årets matprodukt på Dyrsku'n 2016 karakteriserast som eit innovativt og delikat tradisjonsprodukt.

JURYENS BEGRUNNELSE: 

"Råvarene er i stor grad lokalt produsert og sanket. De tydeliggjør hvilke unike muligheter som ligger i havområdene, også når dette kombineres. Produktet presenteres delikat, innbydende og profesjonelt. Emballasjen bygger opp om produktet uten å dominere. Navnet gjenspeiler opphavet og historien bak. 

Forventningen om smak innfris. Produktet har en svært behagelig smak, og ingrediensen fingertare bidrar til den verdifulle umami-smaken som gir merverdi. Den vil derfor være et svært godt tilbehør til det meste. 

Med sitt innbydende utseende, gode historie og unike smak, mener juryen at årets produkt har et betydelig markedspotensial og det bør kunne inspirere flere til å utvikle produkter basert på den store smaksrikdommer som ligger i ulike arter og sorter". 


Årets matprodukt på Dyrsku'n 2016 går til Arctic Mustard AS i Bodø for produktet MIMI HAVSENNEP! 


Årets jury har bestått av: 

  • Hanne Frosta, Årets Dyrsku-kokk
  • Oddvin Slåttedalen, Kokkenes Mestelaug Telemark 
  • Ellen Dagsrud, Telemark Landbruksselskap