Årets matprodukt

Kraftkar årets matprodukt 2017

8. september 2017

Vi har kåra Årets Matprodukt 2017 på Dyrsku'n!

Juryen besto av Svein Jæger Hansen (Årets Dyrskukokk), Oddvin Slåttedalen (Kokkenes mesterlaug Telemark) og Bob Gottschal (matkontakt Fylkesmannens landbruksavdeling Telemark).

Begrunnelse:

Årets matprodukt på Dyrsku'n karakteriseres som et innovativt og kreativt produkt. 

Produktet har en innbydende design: en gaveeske med ost og et lite rivjern. Osten er rund som en kule med pepper utenpå. 

Osten har en rund, fyldig smak. Når osten rives, blir peppersmaken fint fordelt med osten. Juryen vil gjerne bruke betegnelsen norsk parmesan om produktet. Osten er meget anvendelig og kan brukes som smakstilsetning på ulike matretter som f.eks. pizza. 

Osten har fått navnet "Pepperknollen" og er en kumelk-ost. Melken kommer fra egen gård og osten fra eget ysteri. 

Oppsummert har produktet en fin emballasje med en norskprodusert ost. Produktet gir det lille ekstra når det følger med et lite rivjern, og blir da et fint gaveprodukt som etter juryens vurdering bør ha et godt salgspotensial. 

Årets matprodukt på Dyrsku'n 2017 går til Thorbjørnrud Ysteri på Jevnaker for produktet Pepperknollen!