Det norske måltid til Dyrsku'n

Delfinale i Det Norske Måltid på Dyrsku'n 2017

fredag 12. mai 2017

For 10. gong opnar påmeldingen til Det Norske Måltid, og Dyrsku'n er vertskap for to av delfinalene.

Det Norske Måltid skriv i si pressemelding:

"En ny kategori kommer, kriteriene er finjustert og Even Ramsvik er bekreftet til å lage finalemiddagen! 2017-sesongen er matens Oscars 10-årsjubileumssesong, og målet er at rekordmange skal melde seg på! - Produsentene må være klar over at en av landets beste kjøkkensjefer skal lage finalemiddagen med finalistråvarene. Det å vinne i 2017 vil være ekstra stas når Det Norske Måltid markerer 10 år, sier Kristin Austigard og Sigve Skretting som står bak kåringen.

Bakst får egen kategori

Påmeldingen til Det Norske Måltid 2017 er åpnet, og nytt av året er en egen kategori for bakst. - Det er våre dommere som har utfordret oss til å lage denne kategorien, det kommer inn mange gode lefser, flatbrød og annet bakverk. Vi ser at mange i hele landet baker mye godt, så vi ønsker dem velkomne med i Det Norske Måltid i egen kategori, sier de to. Målet med kåringen er å vise frem kvalitet og å bidra til næringsutvikling. Det Norske Måltid samarbeider tett med Nærings- og fiskeridepartementet, Mat- og Landbruksdepartmentet, Hanen, Matmerk og Innovasjon Norge for å få frem stolthet og kvalitet hos norske produsenter.

Matkanalen på laget

Vi jobber nå med å formalisere et spennende konsept sammen med Matkanalen. Økt synlighet er viktig for norske matprodusenter som ønsker å nå ut til et interessert marked, sier Kristin Austigard og Sigve Skretting.

Fra fire til seks delfinaler

Kvaliteten på norsk mat blir bare bedre og bedre, og påmeldingen er åpen frem til slutten av juli. I år utvides stedene for delfinaler fra fire til seks, og Det Norske Måltid kommer til Bergen, Seljord, Grimstad, Trondheim, Tromsø og Oslo for å finne finalistene. Finalen går i Stavanger 12. januar 2018, og billettene er allerede tilgjengelige og i salg på detnorskemaltid.no

Kategorier for påmelding:

Årets det grønne – naturelle med delfinale på Dyrsku'n i Seljord
Årets det grønne – foredlet
Årets ost
Årets meieriprodukt – foredlet
Årets kjøtt
Årets kjøtt – foredlet
Årets sjømat – foredlet
Årets sjømat – villfanget
Årets sjømat – oppdrett
Årets godbit
Årets sider
Årets øl
Årets bakst - med delfinale på Dyrsku'n i Seljord

I tillegg deles følgende priser ut under finalen: Årets Matspire fra Matmerk, Årets Forsprang og Det Norske Måltids Hederspris, pluss andre priser som styrker markedsføring og kommunikasjon".