Geitmyra arbeider etter målet om å lære alle barn i Noreg å bli glade i mat som gjer dei godt.
På Dyrsku’n får du sjansen til å møte landets beste matformidlarar overfor barn og unge, som sprer rundt seg med matkunnskap, smittande matglede og entusiasme.
HISTORIEN PÅ TALLERKENEN
Smør har vært en viktig del av norsk matkultur i over tusen år. I setertidene var det gull verdt – bokstavelig talt. Man kunne bruke smør som betalingsmiddel. Et halvt spann smør kunne byttes mot varer, tjenester eller til og med betale skatt.
Å lage smør var ikke bare jobb – det var kunnskap og stolthet, ofte overlatt til unge jenter og gutter som hadde ansvar for dyra på setra. «Det eneste som er bedre enn smør, er mer smør!»
Vi skal:
- Kinne vårt eget smør
- Lage krydder
- Lage smørstekt røsti
- Bake potet med deilig topping
- Smake på ulike typer smør
Junior Kokkeskule
Tid: laurdag 13. september og sundag 14. september kl. 11.00, 13.00, 15.00. På laurdag også kl. 17.00
Stad: Dalane skule i Matkvartalet
Pris: kr 0,-
Maks deltakarar: 20 stk per kurs
Påmelding: på standen hos Geitmyra (Dalane skule i Matkvartalet)