Kokkeskule for ungdom

På Dyrsku’n i Dalane skule blir det kokkeskule for ungdom i 9. og 10. trinn.

13.08.2025
Matfat og barn på Dyrskun

Geitmyra arbeider etter målet om å lære alle barn i Noreg å bli glade i mat som gjer dei godt.

På Dyrsku’n får du sjansen til å møte landets beste matformidlarar overfor barn og unge, som sprer rundt seg med matkunnskap, smittande matglede og entusiasme.

HISTOIREN PÅ TALLERKENEN

Smør har vært en viktig del av norsk matkultur i over tusen år. I setertidene var det gull verdt – bokstavelig talt. Man kunne bruke smør som betalingsmiddel. Et halvt spann smør kunne byttes mot varer, tjenester eller til og med betale skatt.

Å lage smør var ikke bare jobb – det var kunnskap og stolthet, ofte overlatt til unge jenter og gutter som hadde ansvar for dyra på setra.

Vi skal:

  • Kinne vårt eget smør
  • Lage og smake til eget kryddersmør
  • Bake potet og lage egen topping
  • Smake på ulike typer smør

Påmelding Kokkeskule 9. og 10. trinn

Tid: fredag 13. september kl. 09.00, 11.00, 13.00 og 15.00
Stad: Dalane skule
Pris: kr 0,-
Maks deltakarar: 20 stk per kurs
Påmelding: bente@geitemyra.no

 

Last ned invitasjon (pdf).