Geitmyra arbeider etter målet om å lære alle barn i Noreg å bli glade i mat som gjer dei godt.
På Dyrsku’n får du sjansen til å møte landets beste matformidlarar overfor barn og unge, som sprer rundt seg med matkunnskap, smittande matglede og entusiasme.
HISTOIREN PÅ TALLERKENEN
Smør har vært en viktig del av norsk matkultur i over tusen år. I setertidene var det gull verdt – bokstavelig talt. Man kunne bruke smør som betalingsmiddel. Et halvt spann smør kunne byttes mot varer, tjenester eller til og med betale skatt.
Å lage smør var ikke bare jobb – det var kunnskap og stolthet, ofte overlatt til unge jenter og gutter som hadde ansvar for dyra på setra.
Vi skal:
- Kinne vårt eget smør
- Lage og smake til eget kryddersmør
- Bake potet og lage egen topping
- Smake på ulike typer smør
Påmelding Kokkeskule 9. og 10. trinn
Tid: fredag 13. september kl. 09.00, 11.00, 13.00 og 15.00
Stad: Dalane skule
Pris: kr 0,-
Maks deltakarar: 20 stk per kurs
Påmelding: bente@geitemyra.no