
Thai Tanic og Spang Junior er årets æresgjester på Dyrsku’n
Dyrsku’n og Det Norske Travselskap kan stolt presentere supertravaren Thai Tanic og jubileumsføllet Spang Junior som årets æresgjester.
Dyrsku’n og Det Norske Travselskap kan stolt presentere supertravaren Thai Tanic og jubileumsføllet Spang Junior som årets æresgjester.
Frå kunnskap til kveldskos. Årets Dyrsku blir noko heilt spesielt.
Landskapsgeograf Oskar Puschmann har siden 2002 utviklet fotodokumentasjonsprosjektet «Tilbakeblikk, norske landskap i endring». Prosjektet er basert på en eksakt refotografering av eldre landskapsbilder – der målet er å få en umiddelbar sammenligning mellom «før-og-nå-situasjoner».
I desember i fjor blei bunaden skrive inn på UNESCOs representative liste over immaterielle kulturarv, og i år får tradisjonen skin i Hall B, kor husflid og handverk knytta til bunad blir løfta fram.
I Møt landbruket-teltet blir det samtalar, foredrag og debattar om aktuelle tema i norsk landbruk. Politikarar, fagfolk, bønder og alle som er oppteken av kva som rører seg i næringa vil finne noko av interesse her.
Opninga av Dyrsku’n er alltid ei staseleg affære, og i år blir det med to blad Nordstoga på scena. Dei tradisjonsrike tre slaga i bjølla er det landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen (Ap) som står for.
«Tenk at det bur folk her», seier vi ofte – og på Dyrsku’n i Seljord kan du verkeleg kjenne kvifor. Her møtest lukta av fjøs, smaken av fersk brunost og lyden av norsk landbruk.
Setra har vore ein viktig plass i norsk kultur og landbruk frå forhistorisk tid, og i fjor vart den tradisjonelle seterdrifta innskrive på Unesco-lista over immateriell kulturarv. Under Dysku’n er det særleg eitt produkt som skal feirast i år – setersmøret.
Årets brurepar fann tonen då dei begge song i studentstorbandet på Ås. Under Dyrsku’n skal dei smis i hymens lenker, etter å ha gifta seg på ein heilt spesiell dato for dei begge.
Og om du finn at du treng ein pust i bakken og ein kvil frå handel og vandel, er det berre å ta turen innom Skogtunet, den grøne lunga på Dyrskuplassen. Her er det flust av aktivitetar for både dei små og dei litt større – og bålkaffi med gode samtaler for dei vaksne.
Kvart år kårar Dyrsku’n det beste lokalmatproduktet ut frå smak, konsistens, kreativitet, berekraft og emballasje. Vinnaren vert presentert under den offisielle opninga på Dyrsku-fredagen, og får diplom, pengepremie og gratis standplass på neste års arrangement.