Alle sider

Refotograf-og-landskapsgeograf-Oskar-Puschmann. Foto-av-Frode-Bentzen

«Tilbakeblikk – folk og landskap i endring»

Landskapsgeograf Oskar Puschmann har siden 2002 utviklet fotodokumentasjonsprosjektet «Tilbakeblikk, norske landskap i endring». Prosjektet er basert på en eksakt refotografering av eldre landskapsbilder – der målet er å få en umiddelbar sammenligning mellom «før-og-nå-situasjoner».

Husflidstevlinga på Dyrsku'n er Noregs største tevling i husflid, handverk og design

Med bunad i sentrum

I desember i fjor blei bunaden skrive inn på UNESCOs representative liste over immaterielle kulturarv, og i år får tradisjonen skin i Hall B, kor husflid og handverk knytta til bunad blir løfta fram.

Jonas Gahr Støre. Foto Mona Kasin

Høgtid og gilde prisar under opninga

Opninga av Dyrsku’n er alltid ei staseleg affære, og i år blir det med to blad Nordstoga på scena. Dei tradisjonsrike tre slaga i bjølla er det landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen (Ap) som står for.

Bilde av kokk Christoffer Fallet
Mat

Smør med smak frå setra

Setra har vore ein viktig plass i norsk kultur og landbruk frå forhistorisk tid, og i fjor vart den tradisjonelle seterdrifta innskrive på Unesco-lista over immateriell kulturarv. Under Dysku’n er det særleg eitt produkt som skal feirast i år – setersmøret.

Brudepar som skal gifte seg på Dyrskun i 2025

Smis i hymens lenker

Årets brurepar fann tonen då dei begge song i studentstorbandet på Ås. Under Dyrsku’n skal dei smis i hymens lenker, etter å ha gifta seg på ein heilt spesiell dato for dei begge.

Skogtunet og Barneskogen

Senk pulsen på Skogtunet

Og om du finn at du treng ein pust i bakken og ein kvil frå handel og vandel, er det berre å ta turen innom Skogtunet, den grøne lunga på Dyrskuplassen. Her er det flust av aktivitetar for både dei små og dei litt større – og bålkaffi med gode samtaler for dei vaksne.

RØDLIN frå Tjamsland Gård i Agder
Mat

Årets mat- & drikkeprodukt

Kvart år kårar Dyrsku’n det beste lokalmatproduktet ut frå smak, konsistens, kreativitet, berekraft og emballasje. Vinnaren vert presentert under den offisielle opninga på Dyrsku-fredagen, og får diplom, pengepremie og gratis standplass på neste års arrangement.