
Heidersprisen går til eldsjela Sveinung Danielsen
Årets heiderspris 2024 går til ein framifrå inspirator både i sitt nærmiljø og utad. Han har ein sterk fagleg tyngde, lang erfaring og er svært sterk på formidling i fylgje dei som både kjenner han.
Årets heiderspris 2024 går til ein framifrå inspirator både i sitt nærmiljø og utad. Han har ein sterk fagleg tyngde, lang erfaring og er svært sterk på formidling i fylgje dei som både kjenner han.
Hans Kleppens Vandrekrus skal kvart andre år delast ut til enkeltpersonar og lag i Norge som fremmar verdien av Telemarkfe. Prisen delast for 2024 og 2025 ut til Nina Svartedal i frå Østfold.
Norges Husflidslag deler til saman ut tre diplom for godt handverk under årets Dyrsku. Her er vinnarane av diplom for godt handverk, Nyskapingsprisen og Stimuleringsprisen.
Fredag 13. september delte Felleskjøpet, McDonald’s og Noregs Bygdeungdomslag ut prisen for Årets unge bonde for 15. gong. Vi gratulerer Jørgen Andrisoon Kvam og Thea Sandsengen frå Vang i Valdres som Årets unge bonde.
Dei kjende norske matskattane er både utskjelte og elska. Men veit eigentleg folk korleis dei smakar og at desse gløymde urostane er svært næringsrike og inneheld nesten 50 prosent rein protein?
– Matproduksjonens rolle i klimakampen har lenge vært en underkommunisert problemstilling på FNs klimamøter. Etter mange års arbeid, ble dette temaet endelig prioritert på COP28 i Dubai i fjor. Dyrsku-avisa har tatt en prat med utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim for å forstå hvorfor det har tatt så lang tid å få dette viktige temaet på agendaen, og hva som nå blir gjort for å adressere det.
Vinnaren av årets lokalmatprodukt er osten RØDLIN frå Tjamsland Gård i Agder. Kvart år kårar Dyrsku’n Årets mat- & drikkeprodukt.
Skogtunet blir omtala som ei grøn lunge på ein morosam og travel messedag. Med opplevingar i kø for barna bør ein ha kamera klart. Ein umåteleg populær attraksjon er den store skogsmaskina.
I det splintrande nye tilbygget mellom Hall A og Hall B, som stod ferdig til Dyrsku'n i 2024, skal unge eller nyetablerte handverkarar få høve til å vise fram arbeida sine og møte eit publikum som er interessert i husflid og tradisjonshandverk.
For tiande år på rad kårar MENY, Hanen og Dyrsku’n vinnaren av Årets lokalmatgründer. Vi gratulerer grønsaksgarden Bøtun Gard som Årets Lokalmatgründer!
Det tradisjonsrike tunet står sterkare enn nokon gong. Bli med tilbake i tid, samtidig som vi ser på korleis det gode, gamle kan få plass også i framtida.