Med bunad i sentrum
I desember i fjor blei bunaden skrive inn på UNESCOs representative liste over immaterielle kulturarv, og i år får tradisjonen skin i Hall B, kor husflid og handverk knytta til bunad blir løfta fram.
I desember i fjor blei bunaden skrive inn på UNESCOs representative liste over immaterielle kulturarv, og i år får tradisjonen skin i Hall B, kor husflid og handverk knytta til bunad blir løfta fram.
I Møt landbruket-teltet blir det samtalar, foredrag og debattar om aktuelle tema i norsk landbruk. Politikarar, fagfolk, bønder og alle som er oppteken av kva som rører seg i næringa vil finne noko av interesse her.
Opninga av Dyrsku’n er alltid ei staseleg affære, og i år blir det med to blad Nordstoga på scena. Dei tradisjonsrike tre slaga i bjølla er det landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen (Ap) som står for.
«Tenk at det bur folk her», seier vi ofte – og på Dyrsku’n i Seljord kan du verkeleg kjenne kvifor. Her møtest lukta av fjøs, smaken av fersk brunost og lyden av norsk landbruk.
Setra har vore ein viktig plass i norsk kultur og landbruk frå forhistorisk tid, og i fjor vart den tradisjonelle seterdrifta innskrive på Unesco-lista over immateriell kulturarv. Under Dysku’n er det særleg eitt produkt som skal feirast i år – setersmøret.
Årets brurepar fann tonen då dei begge song i studentstorbandet på Ås. Under Dyrsku’n skal dei smis i hymens lenker, etter å ha gifta seg på ein heilt spesiell dato for dei begge.
Og om du finn at du treng ein pust i bakken og ein kvil frå handel og vandel, er det berre å ta turen innom Skogtunet, den grøne lunga på Dyrskuplassen. Her er det flust av aktivitetar for både dei små og dei litt større – og bålkaffi med gode samtaler for dei vaksne.
– sett rekord på Dyrsku’n! I år markerer Dyrsku’n eit historisk augeblikk for norsk kultur og hestefolk!
Eit heilt nytt program ventar deg i Fjoset på Dyrsku’n! Her kan du smake fersk mjølk, klappe ein kalv, og lære meir om kva kua treng for å lage mat til oss menneske.
I år kan du bli med Geitmyra til Seters på deres faste stand i «Dyrskugøto». Målet er at barna skal få smake seg inn i kulturarven sier Bente Bugge-Erlingsen, daglig leder ved Geitmyra Tønsberg Matkultursenter for barn.